Werkwijze

Ieder kind is een wonder, bijzonder, uniek en verdient aandacht, liefde en zorg. Ook als papa en mama moeten werken. Ik geloof dat de kindertijd een belangrijk deel is van momenten om te leren, groeien en te ontwikkelen in het tempo wat geschikt is voor elk individueel kind. Hierbij vind ik rust en regelmaat in mijn ogen erg belangrijk en om die reden vind ik het dan ook van belang dat ieder kind een bepaald ritme heeft. Als een kindje thuis gaat slapen op een bepaalde tijd, dan hou ik me daaraan, ook al betekent dit dat niet alle kindjes tegelijk gaan slapen. Vaak zie je echter wel dat na verloop van tijd de ritmes meer en meer op elkaar afgestemd worden.

Bij Lena’s Kiddygarden krijgen de kinderen veel één-op-één tijd waardoor zij zich als individu goed kunnen ontwikkelen. Daarnaast ook interactie met andere kinderen in verschillende leeftijdsgroepen zodat activiteiten in groepsverband ondernomen kunnen worden. Je ziet al gauw jonge vriendschappen ontstaan. Zo krijgen ze de mogelijkheid om sociale ervaringen en -vaardigheden op te doen, zoals samen spelen en delen, rekening houden met anderen en kennismaken met verschillende normen en waarden.

We houden ervan om af en toe te bakken. In de buurt hebben we vele speeltuintjes en we genieten van onze wandelingen in de natuur, uitstapjes en picknicks. U mag verwachten dat uw kind een leuke dag heeft gehad. Dit bereik ik d.m.v. educatieve boeken voor alle leeftijden, puzzels, spelletjes, knutsel gerei, binnen en – buitenspeelgoed en verkleedaccessoires.

Om uw kinder(en) gedegen voor te bereiden op het basisschool maak ik gebruik van het Veelzijdig Voorschools Educatie (VVE) programma voor gastouders. Speciaal opgericht voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Niet te vergeten het zelfstandig kunnen aan- en uitkleden, zindelijkheid, elkaar helpen, opruimen en daarnaast leer ik de kinderen al vroeg op een speelse manier de internationale taal Engels. Het komt steeds vaker voor dat ook basisscholen vanaf groep 1 Engels aanbieden.

Contracten

Wanneer uw kind bij mij in opvang komt, worden er onderling afspraken gemaakt en verwerkt in een overeenkomst, waarna deze door u ondertekend dient te worden. Vanaf dat moment is de opvangplaats van uw kind gegarandeerd.

Er worden individuele afspraken, omtrent de verzorging, slapen, eten/drinken, bijzondere zaken, allergieën et cetera, gemaakt naar aanleiding van de behoefte van de ouder(s) én het kind, rekening houdend met de normen en waarden van zowel de ouder(s) als gastouder. Daarnaast vinden er jaarlijks evaluatiegesprekken plaats over het welbevinden van uw kind(eren).

Verder vind ik het erg belangrijk dat uw kind zich hier net zo voelt als thuis!