Werkwijze

Ieder kind is een wonder, bijzonder, uniek en verdient aandacht, liefde en zorg. Ook als papa en mama moeten werken. Ik geloof dat de kindertijd een belangrijk deel is van momenten om te leren, groeien en te ontwikkelen in het tempo wat geschikt is voor elk individueel kind. Hierbij vind ik rust en regelmaat in mijn ogen erg belangrijk en om die reden vind ik het dan ook van belang dat ieder kind een bepaald ritme heeft. Als een kindje thuis gaat slapen op een bepaalde tijd, dan hou ik me daaraan, ook al betekent dit dat niet alle kindjes tegelijk gaan slapen. Vaak zie je echter wel dat na verloop van tijd de ritmes meer en meer op elkaar afgestemd worden.

Bij Lena’s Kiddygarden krijgen de kinderen veel één-op-één tijd waardoor zij zich als individu goed kunnen ontwikkelen. Daarnaast ook interactie met andere kinderen in verschillende leeftijdsgroepen zodat activiteiten in groepsverband ondernomen kunnen worden. Je ziet al gauw jonge vriendschappen ontstaan. de kinderen kiezen altijd zelf wat ze willen doen, zo krijgen ze de mogelijkheid om sociale ervaringen en -vaardigheden op te doen, zoals samen spelen en delen, rekening houden met anderen en kennismaken met verschillende normen en waarden.

In de buurt hebben we vele speeltuintjes en we genieten van onze wandelingen in de natuur en uitstapjes. U mag verwachten dat uw kind een leuke dag heeft gehad. Dit bereik ik d.m.v. educatieve spelletjes voor alle leeftijden, puzzels, boeken, knutsel gerei, binnen en – buitenspeelgoed en verkleed accessoires.